De Club


Curling Club Prins Willem-Alexander (CC PWA) is een bruisende club. In Zoetermeer heeft zij de enige echte curlingbaan van Nederland als thuishaven. Door de gewaagde combinatie van traditie en vernieuwing blijft deze sport een uitdaging. De club heeft dan ook voor alle leeftijdsgroepen op ieder niveau wat wils.

Zo heeft de club op de woensdag een speciale avond voor jongeren van 12 tot 21 jaar. Op deze avonden valt van alles te beleven, zoals leuke toernooien en veel spectaculaire activiteiten. Uiteraard wordt er ook serieus getraind onder begeleiding van trainers met veel topsport evaring.

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom zijn wij sinds vorig seizoen op de woensdagmiddag met een groep curlers gestart van 8 en 9 jaar. Ook deze groep wordt geleid door een trainer met heel veel internationale ervaring. 8 jarigen kunnen de Zoetermeerse Sportcheque gebruiken om het lidmaatschap voor een heel seizoen mee te voldoen. Dat is een mooie voordelige manier om kennis te maken met curling. Na een seizoen gecurld te hebben weten we bijna zeker dat je bij onze club wilt blijven spelen.

Op de latere woensdagavond is het ijs gereserveerd voor de volwassen spelers van 21 jaar en ouder. Op deze clubavond worden er vooral onderlinge wedstrijden gespeeld maar is er ook ruimte voor training. Verder wordt eens in de maand de clubcompetitie verspeeld. Het winnende team vertegenwoordigt onze club tijdens het Nederlandse Kampioenschap.

Op de maandagmiddag tonen vooral de 50 plussers hun curlingkunsten op het ijs in de Silverdome. Uiteraard zijn dan ook jongere curlers van harte welkom om een steentje mee te komen gooien.

Gedurende het seizoen worden er een aantal toernooien georganiseerd. Alle leden van onze club kunnen hieraan deelnemen. Je kunt met een eigen team deelnemen maar ook individueel inschrijven. De organisatoren delen je dan in een team in. Daarbij wordt er ook gelet om zoveel mogelijk teams van gelijke sterkte te vormen om een zo spannend mogelijk toernooi te kunnen houden. Op sommige toernooien zullen ook internationale teams deelnemen. Het is altijd speciaal om curlers uit andere landen te ontmoeten.

Een keer in de maand is er voor volwassen spelers een speciale trainingsavond op de dinsdag. Hier kunnen de nieuwste kneepjes van de sport geleerd worden van topsport spelers. Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan spel tactiek en aan spelregelkennis. Uiteraard bent u van harte welkom om op een van onze vaste speeldagen te komen kijken. Als u het zelf een keer wilt proberen neem dan contact op met het secretariaat.

 

  • – Maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur
  • – Woensdagmiddag van 18:45 tot 20:00 uur (Jeugd 8 tot 12 jaar)
  • – Woensdagavond van 18:45 tot 20:30 uur (jeugdavond)
  • – Woensdagavond van 20:30 tot 22:30 uur.
  • – Verschillende Zondagochtenden alle jeugd van 10.00 uur tot 12.00 uur

IMAG0401tmp62C1

EEN BRUISENDE CLUB VOOR MAXIMAAL CURLINGPLEZIER!