Schoolsporttoernooi Curling


Op zondagmiddag 12 februari 2017 vindt de 3e editie van het Zoetermeerse Curling Bovenbouwtoernooi plaats.

P1170581In dit toernooi nemen teams van Zoetermeerse basisschool leerlingen het tegen elkaar op om de felbegeerde Bovenbouw wisselbeker te winnen!

Vorig jaar ging de beker naar basisschool De Elzenhoek. Welke school durft de uitdaging aan en neemt de beker mee naar huis? Of behoudt De Elzenhoek de titel?bbtoernooi1

Tijdens dit jaarlijkse curlingtoernooi voor kinderen van groep 5 tot en met 8 worden zo veel mogelijk basisscholen uit de Zoetermeerse regio vertegenwoordigd. Een curlingteam bestaat uit 4 of evt. 5 leden, deze kunnen zowel jongens als meisjes zijn en zij hoeven nog niet eerder aan curling te hebben gedaan. Ze moeten goed samenwerken om de winst binnen te slepen. Dit alles in een atmosfeer van gezelligheid en sportiviteit, kortom een supercool toernooi!

image-5247634Curling is een laagdrempelige sport en de kinderen zullen de beginselen snel oppikken; bovendien biedt zij volop uitdaging door de combinatie van lenigheid, conditie en strategie. Het Nederlandse herenteam behoort tot de Europese top.

Programma:

Om 13.30 uur verzamelen we iedereen voor de introductie, een curlingles waarbij iedereen leert hoe de sport in elkaar steekt. Daarna beginnen we met de wedstrijden, daarbij kan iedereen zijn pasgeleerde kunsten vertonen. Tussen de wedstrijden door zullen een hapje en een drankje klaarstaan voor de jonge atleten. Na afloop van de voorrondes wordt een finale gespeeld en om 17.30 uur eindigen we met de uitreiking van de Bovenbouw wisselbeker.

 

Praktische zaken:

Benodigdheden: Een (lange) sportbroek, een trui, gymschoenen en liefst een schoolshirt
. Het bovenbouwtoernooi vindt plaats in de Zoetermeerse ijstempel het Silverdome, Van der Hagenstraat 20, 2722NT in Zoetermeer. We verzamelen bij ingang West.P1190428

Inschrijven via een mail naar jeugd@ccpwa.nl

Bekijk ons filmpje voor een indruk van het toernooi: https://youtu.be/5xs-apwNjng