Jeugd


CurlingClub PWA Zoetermeer heeft een zeer actieve jeugdafdeling. Bij curling ben je jeugdspeler als je tussen de 8 en 21 jaar oud bent. Wij vinden het belangrijk om de jeugd al zo vroeg mogelijk te laten beginnen met sporten. De meeste jeugdige sporters maken een keuze voor een sport als ze het zwemdiploma behaald hebben. Omdat wij het voor hele jonge kinderen te veel kracht kost om de curlingsteen van 20 kilo over het ijs te laten schuiven, starten wij met kinderen van 8 jaar en ouder. De jongste jeugd (basisschool) van 8 tot en met ongeveer 11 jaar kan op de woensdag bij ons komen trainen van 18.45 uur tot 20:00 uur. De jeugd van 12 jaar en ouder (Middelbare school) traint op de woensdagavond van 18.45 uur tot 20.30 uur.

Bekijk onze jeugdleden op het Jeugdjournaal

Tijdens de trainingsavonden wordt er behalve hard getraind ook een aantal andere leuke activiteiten georganiseerd door de jeugdcommissie en de jeugdraad. op de website van Allesoversport.nl staat een leuk interview met twee van onze jeugdleden. Daar kan je lezen hoe zij de activiteiten van onze club vinden. Of bekijk de clip hiernaast voor een impressie van de jeugdavonden.

 

 

Voor de meer gevorderde jeugdleden organiseert de club in samenwerking met de andere curlingclubs op een aantal zondagochtenden in het seizoen een aantal extra activiteiten, zoals gezamenlijke trainingen en een competitie.

Gedurende het jaar bezoeken we vaak toernooien van onze zusterclubs in Tilburg, Utrecht en Heerenveen.

Door de World Curling Federation wordt jaarlijks een jeugdkamp georganiseerd in de eerste week van juli. Ook daar kunnen onze Zoetermeerse curlers aan deelnemen. Dit kamp is in het Duitse Füssen. Dichter bij huis wordt in Zoetermeer in de eerste week van augustus door de WCF een zomercurlingkamp voor teams georganiseerd. Hieraan nemen de Nationale selectie teams deel. Kortom Curling is een coole sport waaraan je heel erg veel plezier kunt beleven als je dat bij CurlingClub PWA gaat beoefenen!

Wat kost curling?

De contributie voor het lopende seizoen kun je hier vinden. Ga je beginnen met curling dan heb je niet al meteen dure kleding en schoenen nodig. Alle materialen die je nodig hebt kan je bij de club lenen tijdens de clubavonden. Het enige wat je zelf nodig hebt zijn schone sportschoenen en makkelijk zittende sportieve warme kleding want de temperatuur op de curlingbaan is ongeveer 4 graden. Ben je op stoom gekomen dan is het mogelijk speciale curlingschoenen te huren bij de club. Kosten hiervoor bedragen 50 Euro per seizoen en eenmalig (50 Euro borg en 12,50 voor een zgn. gripper). De borg krijg je na inlevering van de schoenen natuurlijk weer terug. Passen de schoenen niet meer dan kun je ze eenvoudig ruilen voor een grotere maat, indien beschikbaar. Informatie via jeugd@ccpwa.nl.Als je echt door wilt gaan met curling dan kan je je eigen curling schoenen kopen. Een goede eigen curlingbezem heb je vanaf ongeveer € 90,00. Die gaat heel wat jaren mee. Het enige wat je af en toe moet vervangen is het veegstukje aan de bezem en die kosten enkele tientjes.