Tjalk wint tweede editie bovenbouwtoernooi

Op zondag 13 september jl. vond het jaarlijkse Bovenbouwtoernooi plaats. Curling Club PWA opende haar deuren voor de basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8.

Teams van de Zoetermeerse basisscholen De Elzenhoek, Het Palet, ‘t Schrijverke en De Tjalk streden om de bovenbouw wisselbeker. Na een warme ontvangst vond een korte introductie over de sport curling plaats. Daarna gingen de kinderen het ijs op om te oefenen.

Al snel pakten ze de beginselen op en voor ze het wisten begonnen ze aan de 3 poule-wedstrijden. De wedstrijden werden gespeeld met veel plezier maar toch op het scherpst van de snede en waren voor de verzamelde ouders leuk en spannend om naar te kijken.

Hierna volgde de grand finale waarin de medailles werden verdeeld. Team De Tjalk bleek hierin het sterkste en won het toernooi, team ‘ijskoud het beste’ en team Elzenhoek groep 6 werden tweede en derde.

Een super prestatie na een middag met heel veel plezier, spanning en onvermoed talent. En niet alleen bij de top 3… De Elzenboys (De Elzenhoek), ‘t Schrijverke en Het Palet legden ook mooie stenen op het ijs. Hieruit blijkt maar weer dat Curling ook voor de jongsten onder ons een leuke, uitdagende sport is.