De Passe Partout en de Prinses Margietschool winnen het Schoolsporttoernooi Curling


Op zondag 16 februari verzamelden 18 teams van 7 Zoetermeerse Basisscholen zich op de Curlingbaan om te strijden op het Schoolsporttoernooi Curling, oftewel het Bovenbouwtoernooi. ’s morgens streden de kinderen uit de groepen 5 en 6 om de felbegeerde wisselbeker die vorig jaar naar De Elzenhoek ging. Na de poulewestrijden was de finale bekend: Team Oranjerie 6 ging het opnemen tegen het team van de Passe Partout. Het werd een bloedstollende finale, waarin pas in een tweede (!) extra end de Passe Partout als winnaar uit de bus kwam. Door het winnen van de Troostfinale werd het team van De Buut 3e.

In de middag was het de beurt aan de groepen 7 en 8. De Pr, Margrietschool zou hier haar titel kunnen prolongeren. Ook hier werden spannende wedstrijden gespeeld. De teams van de Pr. Margrietschool kwamen beiden als poulewinnaar uit de bus. Zij streden in de kruisfinales tegen De Passe Partout en De Buut. De finale werd vervolgens gespeeld tussen de Passe Partout en de Pr. Margriet. Na een spannende wedstrijd kwam de Pr. Margrietschool als winnaar uit de Bus. In de troostfinale legde ook hier De Buut beslag op de 3e plek.

Wij feliciteren de winnaars en danken de organisatoren, vrijwilligers, Ehbo en Combinatiefunctionarissen van de Gemeente voor de inspanningen. Speciaal willen wij jeugdleden Shauna, Louisa en Donovan noemen, die onder begeleiding van trainer Joey alles op het ijs  (verzorgd door ijsmeester Margrietha) in zeer goede banen leidden. 

Wat ons betreft volgend jaar weer zo’n fantastisch en gezellig toernooi!

 

Heb je meegedaan en wil je een keer komen kijken op onze jeugdavond, dan ben je van harte welkom! Stuur dan even een mailtje naar jeugd@ccpwa.nl

Officiële uitslag Groep 5/6

 1. De Passe Partout
 2. Oranjerie 6
 3. De Buut
 4. Oranjerie 1
 5. Oranjerie 4
 6. Oranjerie 2
 7. Oranjerie 3
 8. De Elzenhoek
 9. Oranjerie 5
 10. De Toverberg

Officiële uitslag Groep 7/8

 1. Pr. Margrietschool: De Glijders
 2. De Passe Partout
 3. De Buut
 4. Pr. Margrietschool: De Schuivers
 5. Het Palet
 6. De Elzenhoek
 7. Oranjerie 7
 8. Oranjerie 8