IKC Klimboom wint het Curling Bovenbouwtoernooi


Op zondag 19 november verzamelden ruim 35 enthousiaste kinderen zich op de curlingbaan voor het bovenbouwtoernooi Curling. Zij vormden 10 teams uit de groepen 5/6 van de Basisscholen De Entree, De Passe Partout, De Klimboom, Het Palet en Noordeinde en streden om de felbegeerde wisselbeker. 

Nadat iedereen even goed had kunnen oefenen, startten de poulewedstrijden. Onder het genot van een kopje koffie of thee zagen de ouders en begeleiders vanuit de warme clubruimte hoe de kinderen fanatiek maar sportief hun westrijden speelden. Dat de kinderen het erg gezellig hadden, was goed te horen door het glas heen! 

Pauzerende teams werden getrakteerd op warme chocomel met slagroom, want in de curlinghal zijn er al echt winterse temperaturen!

De teams Entree 1, Klimboom 1 en 2 en Palet eindigden op bovenaan de poules en gingen door naar de kruisfinales. Uiteindelijk  troffen Het Palet en de Klimboom 1 elkaar in de finale, die na een spannende wedstrijd werd gewonnen door Klimboom 1. Zij winnen een gratis Curling Clinic voor hun hele klas!  In de strijd om de derde en vierde plaats trok het team van Klimboom 2 aan het langste eind.

Wij zagen bij alle kinderen heel veel plezier en talent, en we hopen velen nog een keer terug te zien op 1 van onze onze jeugdavonden op de woensdagen. Wil je komen kijken, stuur dan een mailtje aan jeugd@ccpwa.nl. Mochten ouders/verzorgers ook eens willen proberen een steentje te gooien, dan kunnen zij dat vanaf 20:00 doen bij de volwassenen. Ook dan even aanmelden via jeugd@ccpwa.nl

Wat ons betreft volgend jaar weer zo’n fantastisch en gezellig toernooi!

Foto’s: Alex van Osch / Jeroen Wortel