Lots of Curling Fun op het Schoolsporttoernooi Curling


11 enthousiaste teams afkomstig van 6 Zoetermeerse basisscholen verzamelden zich op 13 februari bij Curlingbaan Zoetermeer voor het Schoolsporttoernooi curling, in de klasse groep 7/8:  MKC Passe Partout, IKC Het Palet, De Oranjerie, Prinses Margrietschool, IKC De Klimboom en De Buut.

Getooid in hun prachtige schoolshirts mochten de kinderen eerst even oefenen, onder professionele begeleiding van trainers Kim en Joey en jeugdleden Iris en Enna. De sliding oefenen, leren mikken en daarna even oefenen met vegen!

Na een korte pauze barstten de wedstrijden los met een poulefase.

Tussen de wedstrijden door werden de kinderen en begeleiders getrakteerd op een beker warme chocolademelk, want in de curlinghal is het best koud; curling is niet voor niets een wintersport!

De twee beste teams van elke poule speelden vervolgens de kruisfinales. Hierna was bekend welke teams de grote finale zouden gaan spelen en welke teams de kleine finale. In de kleine finale speelden De Klimboom 1 en de Prinses Margriet 2 om plek drie en vier. De Klimboom 1 werd uiteindelijk derde. De grote finale was heel spannen en werd met veel passie gespeeld Door de Klimboom 2 en de Passe Partout 2. 

Nadat het stof was neergedaald en de stenen tot stilstand waren gekomen, mocht de Klimboom 2 zich kronen tot winnaar van Schoolsporttoernooi Curling!

Voor ons zijn ook al de andere tams kampioenen! De kinderen waren zeer sportief en hadden superveel plezier. We hopen een van hen nog eens terug te zien. Want een keer vrijblijvend komen kijken en meedoen kan altijd!