Basisschool Montessori Passe Partout wint Bovenbouwtoernooi Curling


Op 12 februari werd op de Curlingbaan in het Zoetermeerse Silverdome het Bovenbouwtoernooi Curling voor groep7/8 gehouden. 5 fanatieke teams hadden zich voor dit toernooi ingeschreven en al gauw bleek dat de kinderen erop gebrand waren een goede prestatie neer te zetten en…. vooral ook heel veel plezier met elkaar te hebben.

Nadat jeugdleden van onze club de kinderen een korte stoomcursus sliden, gooien en vegen hadden gegeven, kon het toernooi van start gaan. In de groepsfase speelden alle teams een keer tegen elkaar. Een wedstrijd bestond uit 2 ‘ends’ (rondes), waarbij elk team 8 stenen mocht gooien naar hetr ‘Huis’ (de cirkel) halverwege de baan.

Tussen de wedstrijden door werden de kinderen op een beker warme chocolademelk, want in de curlinghal is het best koud; curling is niet voor niets een wintersport! Ook de begeleiders en ouders konden genieten van een warm drankje.

De twee beste teams aan het einde van de groepsfase speelden vervolgens de Grande Finale, de nummers 3 en 4 de troostfinale. De strijd tussen de 3e en de 4e plek ging tussen de Prinses Margrietschool 1 en IKC Het Palet. De strijd om de 3e plek was super spannen; uiteindelijk trok de Prinses Margriet aan het langste eind. In de grote finale waren de teams van de Passe Partout 1 en Prinses Margriet 2 ook heel erg aan elkaar gewaagd. Met 1 steen verschil won het team van de Montessori Passe Partout 1 en mochten zich kronen tot winnaar van het Bovenbouwtoernooi 2023. Naast een mooie beker winnen zij een Curling Clinic voor de hele klas!

Voor ons zijn ook al de andere teams kampioenen! De kinderen waren zeer sportief en hadden superveel plezier. We zagen heel veel talent langskomen en hopen ze zeker nog eens terug te zien op onze jeugdavond. Want een keer vrijblijvend komen kijken en meedoen kan altijd!