Scholieren van het ONC Parkdreef op bezoek


Op donderdag 23 september verwelkomden wij 2 klassen van het Oranje Nassau College op het ijs. Deze Mavo 1 en Havo 2 klassen kregen in het kader van de Zoetermeerse Sportweek een speciale curling les op het ijs aangeboden. Dit initiatief is tot stand gekomen samen met Sport en Spel van de Gemeente Zoetermeer.

Na een korte introductie door curlingtrainer Kimberly Honders in de clubruimte schuifelden de leerlingen richting het ijs. Hoewel ze met de nodige voorzichtigheid het ijs betraden, vonden natuurlijk toch nog de nodige glijpartijen plaats. Nadat aan hen de typische curling sliding was gedemonstreerd, konden ze zelf aan de slag met het oefenen. Dit bleek een stuk moeilijker dan ze hadden gedacht, zeker met in de ene hand een bezem en in de andere de steen. Maar oefening baart kunt en ze kregen al snel de smaak te pakken.

Na het oefenen van het vegen (“dat is toch wel zwaar….”) speelden ze nog een kort wedstrijdje. De leerlingen waren zonder uitzondering erg enthousiast en een leuke ervaring rijker gingen ze weer schoolwaarts. Ook wij hebben van hen genoten en hopen ze nog eens op het ijs terug te zien.