Succesvolle PWA’ers op Natuurijs NK


Eerste NK curling op natuurijs.

Dat de coolste sport op ijs hot is bewijst de grote belangstelling die er was voor het allereerste Nederlandse Kampioenschap Curling op natuurijs. Dit NK werd georganiseerd door de Nederlandse Curling Bond in samenwerking met het sportmarketing bureau Triple Double. Direct na de aankondiging liep het storm met de aanmeldingen. Binnen 24 uur hadden 36 teams zich aangemeld om aan dit kampioenschap dat voor 1 maart op de kalender gezet was in Vriezenveen, deel te nemen. Daarmee was het maximum aantal teams bereikt. Dit om de veiligheid van de deelnemers op het natuurijs te kunnen borgen.

Om het kampioenschap veilig door te kunnen laten gaan was een ijsdikte van minstens 8 centimeter vereist. Een dag voor het kampioenschap was de ijsdikte echter 6,6 centimeter. Daarom werd tot een dag uitstel besloten. Dit was gelukkig geen enkel probleem voor de zeer enthousiaste deelnemers.

2 maart werd in alle vroegte het ijs in Vriezenveen speciaal voor curling geprepareerd. Dit onder grote belangstelling van de media. Om 10 uur konden de eerste stenen in het spel gebracht worden. Vele camera’s volgden de verrichtingen van de spelers die de vrieskou met een gevoelstemperatuur van -17 graden trotseerden. Onder de deelnemers uiteraard ook een groot aantal leden van de Zoetermeerse CurlingClub PWA. Voor iedereen was het spelen op natuurijs een compleet nieuwe ervaring. Dat zorgde er voor dat er vele spannende wedstrijden gespeeld werden. Voor dit evenement waren de spelregels wel wat aangepast om zo ook de minder ervaren curlers (velen speelden voor het eerst mee) kans te geven op een mooi resultaat. De ruim 1200 aanwezige toeschouwers genoten van de strijd die op het ijs losbarste.

Na een lange dag kwamen de curlers van curlingclub PWA als winnaars van het inmiddels waterige ijs en hadden daarmee de primeur zich als eerste team Nederlands Kampioen curling op natuurijs te mogen noemen. De bijbehorende beker zal een mooi plekje krijgen in de prijzenkast van de curlingbaan in de Silverdome.

NK Curling op Natuurijs gemist? Zoetermeerders zijn van harte welkom om een keer in de Silverdome kennis te komen maken met curling en de club. Kijk voor informatie op de website curling@ccpwa.nl