Zeer Gezellig en Sportief Open Zoetermeers Kampioenschap Shortcurling

Op 3 maart organiseerden wij de eerste editie van het Open Zoetermeers Kampioenschap Shortcurling in de Silverdome. De club bestaat dit seizoen 40 jaar en wilde dit samen met de Zoetermeerders vieren. 18 teams gingen de strijd aan op de curlingbaan. Naast vele Zoetermeerse teams waren ook teams uit andere delen van het land op dit nieuwe toernooi afgekomen, sommigen hadden hier een flinke reis voor gemaakt.

Al in de poulefase werden enthousiasme en sportiviteit op het ijs afgewisseld met grote gezelligheid en bijpraten in de clubruimte.

De twee beste teams van de 4 poules  plaatsten zich voor de kwartfinales waarna de winnaars het tegen elkaar opnamen in de halve finales. Het waren zeer spannende wedstrijden tussen de teams van het Groene Hart Ziekenhuis ICT tegen team Streefkerk. De beslissing viel uiteindelijk na een shootout die door het ICT team gewonnen werd. De andere wedstrijd ging tussen team Jongsma en team La Cucaracha. Team Jongsma, als enige team tot dan toe ongeslagen, legde het in deze wedstrijd ook na een shoot out toch af tegen team La Cucaracha.

De finale tussen La Cucaracha en Groene Hart Ziekenhuis ICT werd een mooie wedstrijd. Onder het toeziend oog van Wethouder Sport Ingeborg ter Laak zochten de teams bij elke steen naar de tactisch beste oplossing. Dit gaf mooi spel situaties. La Cucaracha trok in deze finale aan het langste eind via een mooie 3-1 zege. De 3eplaats werd door team Jongsma veilig gesteld.

De prijzen werden door de wethouder Sport van Zoetermeer, Ingeborg ter Laak uitgereikt. Het jongste deelnemende team, La Cucaracha, mag zich een jaar lang de eerste Open Zoetermeers Kampioen Shortcurling noemen en de wisselbokaal in hun prijzenkast plaatsen.

Deze kampioenschappen stonden ook in het teken van het goede doel: Spieren voor Spieren. De deelnemende teams hebben bij elkaar € 300,00 gedoneerd. Dit is mede mogelijk gemaakt door extra ondersteuning door Floravontuur Promotie Zoetermeer, Curlingbaan Zoetermeer, SilverDome en Grandcafe Ilili.

We danken alle deelnemers voor de geweldige sportiviteit en gezelligheid tijdens het toernooi. Wij hebben nu al weer zin in de volgende editie!